četrtek, 21. maj 2015

HITRE ŽEMLJICE

Hja, kljub temu, da sem poškodovana in da že tri tedne ne tečem imam na srečo kolo. Zakaj na srečo? Ker mi je od nepričakovane prekinitve teka ostalo toooliko neizkoriščene energije, ki je bila pripravljena, da jo potrošim na teku trojk, da jo moram nekje odmetavat. In to je na kolesu. 
In tako so pomladanski dnevi ponovno zapolnjeni do zadnje minute. In potem spet nimamo časa, hitimo iz službe, pa na becikel, na hitro rundo, pa spet domov in v kuhinjo. In ko ob sedmih zvečer ugotoviš, da je košara s kruhom prazna, nastanejo takšne zelo okusne hitre žemljice. 

Poizkusite, res so dobre.

HITRE ŽEMLJICE

Sestavine:

  • 30 dag polnozrnate moke
  • 40 dag bele moke
  • kocka svežega kvasa
  • žlička rjavega sladkorja
  • žlička soli
  • olivno olje
  • cca. 1 dcl slatine
  • cca. 2 dcl vroče vode
  • pest mletih bučnih semen


Moko odtehtam v večjo posodo, vanjo naredim jamico in noter nadrobim kvas. Posujem ga s sladkorjem in jamico do vrha zalijem z vročo vodo. Čez cca. 10 minut dodam vse ostale sestavine in zamesim testo, tako da odstopi od roba sklede.

Kepo testa položim na pult in ga razrežem na 8 - 10 enakomernih delov. Iz vsakega oblikujem kuglo, jo nekoliko sploščim in položim na pekač obložen s peki papirjem. Žemljice pokrijem s kuhinjsko krpo, vklopim pečico na 200 stopinj in počakam, da se segreje. Ko je pečica vroča, žemljice zarežem in pekač postavim v pečico. Pečem jih dobrih 30 minut, nato jih stresem v skledo in postavim na mizo. 

Seveda smo navalili, kaj pa drugega!



Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar