četrtek, 12. maj 2016

RETRO KRUH

Nisem imela namena speči takega retro kruha po izgledu, a nastal je sam od sebe. Res lep in okusen že na pogled in tudi v resnici je bil. Lep in okusen.

RETRO KRUH

Sestavine:
  • 700 g gladke moke
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • žlička sladkorja
  • cca. 3 dcl vroče vode
  • malo olivnega olja
Moko presejem v večjo skledo in vanjo naredim jamico. Noter nasujem kvas, ga potresem s sladkorjem in jamico zalijem z vročo vodo. Počakam cca. 10 minut, da kvas naraste, nato dodam sol in olje, ter počasi prilivam preostalo vodo in sproti mesim testo. Ročno. Testo gnetem čim dlje, da se sestavine dobro sprimejo, ter da postane gladko. Nato skledo pokrijem s kuhinjsko krpo in jo postavim na toplo. Po približno eni uro, ko je testo že krepko naraslo, ga ponovno pregnetem in oblikujem dve štruci. Položim ju na pekač obložen s peki papirjem, pokrijem s krpo in ponovno pustim vzhajati. Med tem časom vklopim pečico na 250 stopinj in ko je segreta vanjo postavim pladenj s kruhom.

Kruh pečem cca. 15 minut na 250-tih stopinjah in nato še približno 35 minut na 200 stopinjah. Pečene štruce položim na rešetko, da se ohladijo.

Ni boljšega, kot domači kruh.






Print Friendly and PDF

1 komentar: