torek, 19. januar 2010

TRENUTKI VSAKODNEVNE SVOBODE

Odlična stvar, še posebej za industrijo so modni športi. Ko nova oprema za golf ne pomaga toliko našemu zdravju, temveč predvsem naši duši in občutku, da nečemu pripadamo. Vendar gre tudi mnogo preprosteje. Zavijemo lahko iz utečene poti tehnične mobilnosti in stopimo korak bližje k boljši pripravljenosti, zdravju in kakovosti življenja. Naredimo prve korake. Nikoli ni prepozno. Začnimo hoditi, želja po teku se bo kmalu pojavila sama od sebe. Če začnemo postopoma in ne prehitevamo, nam bo telo kmalu hvaležno. Nekaj potrpljenja pa le potrebujemo. Prvi koraki so vedno težki. Vendar se izplača. Na začetku stisnemo zobe in vztrajamo. Zelo kmalu bomo v pozitivnem smislu zasvojeni s trenutki vsakodnevne svobode, tišino in druženje s samim sabo. Preprosto - začnimo teči in uživajmo v spremembi. Vendar ne pozabimo – začetniki za popolni preobrat potrebujejo vsaj pol leta.

Svoje čute odkrijemo na novo in letne čase doživljamo neposredneje. Doživimo rdeča lesketajoča drevesa v večernem jesenskem soncu, tek skozi odpadlo šumeče listje, ter škripanje korakov po snegu v suhem in hladnem zraku kratkih zimskih dni. Vse to med tekom doživljamo veliko pogosteje in bolj zavestno kot tisti, ki se na svežem zraku ne zadržujejo prav pogosto.

Pred kratkim sem med urejanjem domačega foto albuma našla tudi nekaj Sašotovih fotografij iz Lorienta v Franciji, kjer se je leta 2007 udeležil Long Distance Triathlona.

Joj, kako bi se prilegel tek po peščenih obalah, med nasedlimi barčicami in kamnitimi hišami. Ko diši po morju, zažgani travi, školjkah ...








...tako sem sanjarila na današnjem teku, ki je prišel na vrsto šele ob pozni pol deveti uri zvečer. Bilo je fino...

Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar