ponedeljek, 11. januar 2010

VSE JE POTREBNO POJESTI!!

Vsi štirje smo kar precej aktivni, kar pomeni da kar precej pokurimo in zato tudi kar dosti pojemo. In v glavnem vse pojemo. Zelo malo hrane zavržemo in delujemo po principu vse je potrebno pojesti - hrana se ne meče v smeti.

Po napornih treningih - kar velja predvsem za moški del družine - poskrbimo, za čim pravilnejšo prehrano v obliki ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin. To še posebej velja za otroka, ki še rasteta in se razvijata.

Zaradi popoldanskih treningov je vsak večer na mizi topla večerja - v bistvu drugo kosilo. Včasih kar zmanjka idej za kakšno okusno jed. Vsaka ideja pride prav.

Zelo uporaben je nekaj dni stari kruh. Iz njega naredim odlične kruhove cmoke, katere še posebej obožujejo otroci. Odlično se priležejo raznim mesnim ali zelenjevnim omakam.

DOMAČI KRUHOVI CMOKI
star kruh, čebula, peteršilj, jajce, sol, poper, malo moke, mleko

Kruh narežem na manjše kocke ali ga kar nadrobim, ter ga prelijem z mlekom. Pazim, da ne prilijem preveč mleka, saj je masa sicer premehka in cmoki ne uspejo oz. med kuhanjem razpadejo. Prepražim čebulo in jo stresem na kruh. Dodam jajce ali dve (odvisno od količine kruha), sesekljan svež peteršilj, sol, poper in moko. Moke dodam le toliko, da se masa nekoliko strdi.

Z vodo si umijem roke, ter z vlažnimi rokami oblikujem okrogle cmoke. Polagam jih v slano vrelo vodo in jih kuham tako dolgo, da ne priplavajo na površino.



PROBAJTE! NI TEŽKO!


Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar