ponedeljek, 22. marec 2010

PALAČINKE Z BOROVNICAMI KOT DODATEK


Napočil je dan za brezmesno večerjo. Fajn se čuje in tudi dobra je takšna večerja, le eno veeeeliko pomankljivost ima. Navadno ne mine pol ure, ko po končanem obredu vse tri moške glave veselo stikajo po hladilniku, iščejo kruh in grabijo po sadju.

Zato k takšni lahko večerji nujno sledi dodatek oziroma poobedek:

PALAČINKE Z BOROVNICAMI
2 jajci, mleko, moka, pecilni prašek, ščepec soli, vanili sladkor, borovnice

Mleko, jajce in sol zažvrkljam. Dodamo moko, vanili sladkor in pecilni prašek, ter sestavine oblikujem v gosto maso za palačinke.

Za peko palačink izberem manjšo ponev, jo segrejem in dodam malo olja. Ko je ponev segreta, vlijem vanjo zajemalko mase za palačinke, oblikujem nekoliko debelejšo palačinko, ter jo posujem s svežimi (odmrznjenimi) borovnicami. Palačinko zapečem z ene strani, obrnem, ter jo spečem še z druge strani.



PRIJETNO OSVEŽILNO!

Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar