ponedeljek, 3. maj 2010

MED SMREKOVIMI VRŠIČKI

Otroci že zdavnaj več niso mali. Marsikdaj že poskrbijo zase in so zeeelo samostojni. A ko nas pozimi napadajo prehladi in razne viroze je smrekov sirup iz domače kleti tisto ta pravo. Mmmm, boljši kot vsi lekarniški pripravki. Vsi ga pijemo, tudi sedaj, ko smo že veliki.

In ravno sedaj - spomladi je ta pravi čas za nabiranje smrekovih vršičkov. Naberem jih v bližnjem gozdu in z njimi napolnim steklene kozarce. V vsakega naložim približno 2 cm vršičkov, jih fajn poteptam, na njih nasujem sladkor, ter plast za plastjo ponavljam, dokler kozarec ni pol.

Zaprte kozarce položim na okensko polico, ki je najbolj izpostavljena soncu. Kako dolgo kozarci stojijo na soncu? Različno. Dokler se čez kakšna dva ali tri mesece ne spomnim, sirup odcedim, ter ga natočim v majhne stekleničke. Le te pospravim v klet, kjer pridno čakajo na zimski čas prehladov.





Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar