torek, 13. julij 2010

3 x 20

Formulo 3x20 sem tokrat uporabila pri peki tega mešanega kruha. Sicer je res, da tale vročina ni ravno primerna za peko kruha, saj se že tako ogreto stanovanje pogreje še za kakšno stopinjo, a kaj, ko je doma pečen kruh tooooliko boljši od kupljenega.

A najhujše pri vsemu temu je talo moj napol nočni timing. Ko vsi že na veliko odpirajo okna in vrata in zračijo stanovanje, ter skrbijo za ohlajevanje, pri nas veselo pečemo in hkrati zračimo in skrbimo za kaj? Za nič, ker je učinek ohlajevanja ničen. In potem ponoči švicamo!

A kruh je le kruh! In se splača, ker .... švicali bi itak.


POLETNI MEŠANČEK
20 dag bele moke, 20 dag ržene moke, 20 dag ovsenih kosmičev, kvas, žlička sladkorja, kumina, sol, malo olja, topla voda

Moko in kosmiče vsipam v večjo skledo, naredim jamico, v katero nadrobim kvas. Posujem ga z žličko sladkorja in zalijem z malo mlačne vode. Ko kvasec čez kakšnih 10 minut naraste, dodam žličko soli, olje, kumino in vodo, ter vse sestavine zmiksam. Pustim kakšno uro, da testo faj kipne, nato maso pregnetem, oblikujem štruco, jo pustim še kakšnih 15 min., da še malo naraste in nato postavim pekač v segreto pečico.

Pečem eno uro pri 250 - 200 stopinjah.





Tele mlečna žemljice pa so le posladek. Ker pri nas nikoli ne veš kako hitro bo kakšna stvar zginila v želodce, sem tokrat pohitela s fotografiranjem - objektiv fotoaparata se je kar zarosil od vročine.


Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar