petek, 23. julij 2010

OKUSNO Z DOMAČEGA VRTA

A ni fino stopiti na domači vrt, se razgledati po pridelkih in že je ideja za večerjo v tvoji glavi? In blitva je ena taka fajn rastlina, s katero sa da pričarati kar nekaj različnih jedi in okusov.

Pa poglejmo, kaj je tokrat nastalo:


RIŽOTA Z PIŠČANČJIM MESOM, BLITVO IN ČESNOM
riž, česen, olivno olje, piščančji file, blitva, začimbe, sol, poper, voda

Česen sesekljam in ga na hitro prepražim na olivnem olju. Dodam na koščke narezana piščančja prsa, ter jih popražim, da nekoliko porumenijo. Zalijem z malo vode, dodam sol, poper in začimbe po okusu (bazilika, majaron, timijan,...) in pustim kakšnih 10 min, da rahlo vre. Dodam narezano blitvo, ter kuham še nadaljnih 15 min.

Medtem po enakem postopku kot špagete skuham riž, tako da je al-dente. Riž precedim in ga zmešam z omako. Okrasim s svežim paradižnikom z vrta in postrežem.




PRIJETNO SOČNO!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar