sreda, 24. november 2010

HITRO, SOČNO, MORSKO

Ej kakšen lep dan se je naredil! Sonček, modro nebo,..., misli kar odtavajo na morsko obalo.

A ker je realnost tukaj, na Štajerske, smo si košček morja pač pripeljali v domačo kuhinjo. Ne vem sicer kako naj tole jed poimenujem, a naslovila sem jo tako:

BULGUR "RIŽOTA" Z MORSKIMI SADEŽI
bulgur, olivno olje, česen, žlička moke, morski sadeži, grag, malo vode

Bulgur skuham po navodilu na ovitku. Medtem na drobno nasekljam česen in ga na hitro prepražim na olivnem olju. Dodam žličko moke, zmešam in dodam še odtaljene morske sadeže in grah. Sestavine premešam, zalijem z majhno količino vode in skuham.

Ko sta obe jedi - bulgur in omaka skuhani ju zmešam eno z drugo in serviram. Dekoriram z naribanim parmezanom.




SOČNO, PREDVSEM PA HITRO PRIPRAVLJENO!
Print Friendly and PDF

1 komentar: