ponedeljek, 15. november 2010

ŠE ENA ZAGORSKA Z BUČO

Vam povem tile Zagorci so strašni. Same dobre stvari kuhajo. In vse je tako preprosto. Tokrat sem spesnila še eno okusno sladico. Vidovečki hajdini gibanek se imenuje v originalu. Po naše se to sliši tako: Vidovska ajdova gibanica - tradicionalna jed iz Vidovca.


VIDOVEČKI HAJDINI GIBANEK
testo: 150 g pšenične moke, 150 g ajdove moke, sol, jajce, 1 dcl kisle smetane, 5 g masla
nadev: 1 kg buče, sol, 1 kg skute, 4 jajce, 0,5 dcl kisle smetane, 4 žemlje


1. Zamešam moko in solim.
2. V sredini naredim jamico v katero dodam jajca, kislo smetano, maslo in vodo kolikor je potrebno da zamesim testo. Pustim da počiva pol ure.


3. Za nadev naribam bučo, posolim da izusti vodo in dobro odcedim. V skuto zamešam jajca, malo smetane, namočene in odcejene žemlje in buče. Posolim in dobro premešam.
4. Testo razdelim na tri dele in ga razvlečem na velikost pekača. Pekač dobro namažem z maslov, ga prekrijem s prvim kosom testa, poškropim z razstopljenim maslo, namažem z nadevom in ponavljam dokler ne porabim vsega testa in nadeva.



5. Gibanek narežem na kose željene velikosti in namažem s preostalo smetano.
6. Pečem 45 min. pri 180 stopinjah.


Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar