sreda, 22. december 2010

365 DNI V PAR ZAMAHIH - 4. del

Glavnino našega prostega časa obsegajo športne dejavnosti. Otroci so zabredli v pravi tekmovalni šport, ta stara dva pa ga gojiva za dušo. Sašo nekoliko več in malo bolj resno, jaz nekoliko manj - pač kolikor mi zraven ostalih obveznosti še preostane časa.

A kaj ugotavljam? Z dobro organizacijo, načrtovanjem prostega časa in sodelovanjem vseh družinskih članov je kljub temu, da te služba zahteva tam do četrte ali pete ure, možno iz posameznega dneva potegniti solidno količino prostega časa.

Iii, kako radi migamo! Tudi pozimi! Zimski teki so lahko eni izmed lepših, če le znaš v njih uživati.




Tek je res en lep šport. Tečeš lahko vsepovsod. Ko čakaš otroke, ko so le-ti na treningu ali tekmi. Tečeš lahko na službenem potovanju, na dopustu, pred službi, zvečer,... kdajkoli te je volja.
S plavanjem sta se začela ukvarjati že zelo zgodaj. Saj veste. Fantje pač. Ko se jih več ne da krotit, jih moraš vpisat k nekemu športu. In plavanje je eden izmed športom s katerim se otrok lahko začne ukvarjati že zelo zgodaj.
V prvih letih so bile to le urice plavanja, nato smo se na bazen vozili že trikrat na teden, a kmalu smo bili tam že vsaki dan in sedaj tudi dvakrat na dan. In potem gre zares. Tekme, treningi, priprave,......

V takšnih prekrasnih prizorih pozimi uživamo, ko tečemo na smučeh. V mrazu, v vetru, ali pa se kopamo v toplem soncu.
Ob kičastih prizorih.





Kolesarjenje je še ena super zadeva. Kam vse lahko zlezeš in kaj vse lahko vidiš, ne da bi se vsedel v avto! Preprosto - enkratno.

Tako pa izgleda omara s tekaškimi čevlji, če se vsa družina teče. In ko na leto pretečeš več kot 2000 km, enostavno moraš imeti v rezervi še kakšen par.

Poglavje za sebe je triatlon. Meni je to eden najlepših športov sploh. Sestavljen je iz treh najosnovnejših disciplin. Plavanja, kolesarjenja in teka.

Tekma se prične s skokom v jezero.
Nadaljuje se s kolesarskim delom.
In zaključi s tekom.





Ja. Naložba v šport je ena izmed boljših življenskih naložb. Predvsem pri otrocih. In čeprav to za seboj potegne ogromno prevoženih kilometrov, non stop "taksi" službo, pomoč pri šolskih obveznostih, babica servis in še marsikaj, bi, če bi bilo potrebno, ponovno izbrala takšno pot.

Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar