sobota, 8. januar 2011

DAJ, DAJ, POHITI!

Alo mati, kje hodiš! Pohiti! Ni časa! Lačni smo in mudiiii se nam!

Mudi se nam v službo, mudi se nam v šolo, mudi se nam na trening, mudi se nam jest, mudu se nam spat,.... itak se nam vedno mudi. In fajn je tako. Smo že navajeni. Samo, da je akcija.

Pa skuhajmo eno dobro kosilo v 20-tih minutah.

ŠPAGETI Z GORGONZOLO
zavoj špagetov, česen, olivno olje, gorgonzola, sveži parmezan, smetana za kuhanje, sol, poper, origano

Česen očistim in ga na drobno seseklam.
Seveda je dovoljena poljubna količina česna. Kolikor želiš.
V ponev nalijem olivno olje, dodam česen in ga prepražim. A v bistvu ga ne prepražim, le segrejem ga, tako da zadiši. Ker če česen prepražiš več ni dober.
Gorgonzolo narežem na kvadrate.


Sveži parmezani naribam.


Česnu dodam gorgonzolo, smetano za kuhanje, parmezan, sol in origano. Omako pustim, da zavreje in jo na majhnem oglju kuham tako dolgo, da se sir stopi. To se zgodi kar hitro, tako, da z omako res ni dosti dela.
A ne pozabi! Če želiš biti hiter, moraš najprej poskrbeti za testenine. Še preden se lotim čiščenja česna pristavim lonec osoljene vode, v kateri skuham testenine.


Ena, dva tri in kosilo je gotovo.
Je že na mizi in tudi v želodcih. Se že pomiva posoda in že hitimo na tekmo. Danes so plavali v Mariboru. Ej, kako je to fajn, ko je tako blizu.
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar