torek, 1. februar 2011

NEKOLIKO DRUGAČNA PRILOGA

Ko tako vsaki dan stojim v kuhinji in plešem okoli štedilnika, se mi včasih zazdi, da živimo le od testenin, mlečnih jedi in skute. Pa kaj, če pa imamo takšne jedi radi. Od njih se najemo, so lahke, zdrave in hitro pripravljene.
Pohanih zrezkov tako rekoč sploh ne pripravljamo. No, mogoče enkrat na par let. Pa pomfrija tudi ne. Ooo, saj se že čula marsikatero pikro čez to temo. Češ, glej kakšna mati si, da otrokom ne privoščiš tako priljubljenih jedi, kot so pomfri in pohani zrezki.

Pa vendar, najprej zdravje, potem pohanci.

SKUTINI ŠTRUKLJU KOT PRILOGA
500 g skute, 10 dag kruha, 10 dag pšeničnega zdroba, 2 jajci, 2 dcl kisle smetane, sol, sveži peteršilj, vlečeno testo

Kruh narežem na male kockice, dodam skuto,
kislo smetani, jajce,
pšenični zdrob, sol in peteršilj.
Vse sestavine zmešam v gosto maso in pustim kakšne pol ure počivati.
Testo je sicer boljše, če je domače, a ko ni časa je tudi kupljeno vredu. Vzamem list vlečenega testa, ga razprostrem po pultu in namažem z nadevom.


Testo zvijem in robove zaviham navznoter.
Zvitek položim na čisto kuhinjsko krpo, ga zavijem in ob straneh zavežem z vrvico.
V večji posodi zavrejem osoljeno vodo, v kateri 20 minut kuham štruklje. Nato jih položim na pekač, odrežem vrvico in štruklje razvijem. Narežem jih na poljubno dolge kose in zložim v skledo.
Odlična priloga k mesni omaki je pripravljena!


...IN KOMOT JIH LAHKO PRIPRAVIMO EN DAN PREJ!

Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar