nedelja, 13. marec 2011

NEDELJSKA GOSPODINJA

Moram priznat, da se ob vikendih zelo, zelo redko (beri - praktično nikoli) sukam v kuhinji, med kuhinjskimi lonci. Ja, res imam srečo, da za sobotna in nedeljska kosila v glavnem poskrbi Sašo. A danes je bil red na meni, da poskrbim, da naši želodčki ne bodo prazni. Pa smo si po dlogem času privoščili tudi pravo nedeljsko sladico - štrudl. In to borovničev.

BOROVNIČEV ŠTRUDL
testo: 30 dag moke, 1 jajce, malo soli, mlačna voda
nadev: 500 g skute, 1 jajca, 1 vanili sladkor, sladkor po okusu, borovnice


Iz navedenih sestavin zmesim testo, ga pokrijem, ter ga pustim kakšne pol ure da počiva. Medtem pripravim nadev. In sicer, zmešam skuto, jajce in sladkor.

Ko je testo spočito, ga razrežem na štiri enakomerne dele, ter vsakega posebej razvaljam. No, prav bi bilo, da bi ga razvlekla. Na tanko. Kolikor se da. A ker tega ne znam, ga kolikor se da na tanko razvaljam. Pač je, kakšno je.


Na testo enakomerno razporedim četrtino skutinega nadeva, katerega potrosim z borovnicami.
Nadevanemu testu zaviham stranske robove.

Ter za zvijem.

In položim v pekač.

Isti postopek ponovim pri drugi četrtinki testa.

In prav tako pri tretji.

Ko je zvita tudi zadnja četrtinka, je pekač pol.

Štrudil postavim v segreto pečico in pečem približno eno uro na 200 stopinjah.

Ohlajenega narežem. Po želji si ga vsak tudi posladka. A ker tega ne naredi mati, ostane nesladkan.


NEDELJSKA SLADICA SE JE PRAV PRILEGLA.

Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar