ponedeljek, 9. maj 2011

VITAMINIZIRANA GRŠKA SOLATA

Sem rekla, da  sem sezono kalčkanja zaključila? Ja, saj v bistvu sem jo, a sem oni dan našla za pest mungo fižola in me je prešinilo: Kaj če do jeseni ne bo preživel? Kaj če ga napadejo črvi? Kaj če bo prestar in ne bo več kalil?

Pa sem ga vrgla v kozarec, ga namičila in  nakalila. V tej grški solati se je kar fajn počutil!

VITAMINIZIRANA GRŠKA SOLATA
paprika, paradižnik, feta sir, čebula, zelena solata, kalčki mungo fižola, sol, bučno olje, kis

Vso zelenjavo očistim in narežem na poljubno velike kose. Na kockice prav tako narežem feta sir in ga dodam zelenjavi. Solato začinim z soljo, kisom in oljem, ter fajn premešam. Na koncu dodam kalčke mungo fižola in ponovno premešam.



PRAVA POMLADANSKA LAHKOTNOST!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar