četrtek, 8. september 2011

NABERITE KONDICIJO

Redna vadba nas spodbuja k bolj zdravemu življenskemu slogu – užijemo manj maščob, dovolj počivamo, opustimo kajenje, … - ker tako lažje in bolje telovadimo.

Redna vadba nam lahko pomaka ohranjati telesno težo. Mnogi se z leti zredijo. Nekateri trdijo, da zato ker se presnova z leti upočasni, drugi spet, da se presnova upočasni samo zato, ker ljudje postanemo s starostjo manj aktivni. Zagotovo pa drži, da večino ljudi redni program vadbe in zdrava prehrana rešujeta pred nabiranjem odvečnih kilogramov.

In res je tudi – vsi, ki redno vadimo, si lahko privoščimo več hrane. To velja tudi za tiste, ki s telesno težo nimajo problemov. Z redno vadbno pokurimo več kalorij in si lahko privoščimo več hrane, ki jo imamo radi, brez bojazni, da bi se nam to poznalo na bokih, zadnjici, nogah in še kje.

In tudi nekaj je res: ljudje, ki imajo kondicijo se bolje počutijo v svoji koži. Delno zato, ker bolje izgledajo, delno pa zato, ker zaupajo v svojo zmožnost, da so aktivni. Mogoče na tem temelji splošno prepričanje, da so ljudje v formi boljši ljubimci.

Skratka, če smo boljše telesno pripravljeni, smo močnejši in lahko uživamo v široki paleti fizičnih aktivnosti. Če ste človek, ki se v strahu zmrduje, ko otroci predlagajo brcanje žoge v parku, bo več kondicije obogatilo ne le vaše življenje, temveč tudi življenje vaših otrok. Aktivno starši pri otrocih vzpodbujajo bolj aktiven življenski slog, ne samo ko so otroci še majhni, temveč tudi kasneje.










Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar