petek, 7. oktober 2011

FUJ IN FEJ

Statistika opozarja, da so Američani vsako leto debeljši, najbolj skrb vzbujajoča pa je debelost med otroki in najstniki. A že pogled na meni ameriških verig s hitro hrano pove vse. Z nekaj evri ne kupite le kalorijske bombe, ampak kalorijsko superbombo!

Neprofitni Center za znanost v interesu javnosti (The Center for Science in the Public Interest, CSPI), ki ima sedež v Washingtonu, je objavil seznam restavracij z najbolj nezdravimi jedmi, glavni kriteriji za nezdravost pa so bile kalorije, maščobe in soli. Neslavni zmagovalec, ki naj bi "največ prispeval k debelosti, srčnim boleznim in visokemu krvnemu tlaku", nastaja v verigi Denny's. Njegovo ime je Fried Cheese Melt (nekakšen ocvrt topljeni sir), skupaj z ocvrtim krompirčkom pa sta "vredna" kar 1.260 kilokalorij, in samo slabe tri evre.

Kaj se skriva v zmagovalni jedi? Gre za štiri ocvrte paličke mocarele, stisnjene med "topljeni ameriški sir" in dve rezini kruha za toast. Dodajte še skledico marinara omake in porcijo ocvrtega krompirčka in to je to! Nutricionisti dodajajo, da je največja težava to, da "so takšni obroki postali nekaj popolnoma normalnega". Za popoln nutricionistični potop pa veliko jedcev najbolj nezdrav ameriški obrok poplakne še z vsaj pol litra sladke gazirane pijače.

Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. se strinjam glede fuj in fej, ma glede kalorij ne bo držalo...(žal:) )..jih ma celo okoli 1900 cel obrok...: http://www.dietsinreview.com/diet_column/08/dennys-diet-disaster-fried-cheese-melt/

    OdgovoriIzbriši