sreda, 19. oktober 2011

MANJ JE VEČ

Manj je več, pravijo oblikovalci, modni kreatorji, arhitekti in še kdo. Tudi jaz trdim, da je manj resnično več. Pa čeprav je na vrsti hrana. Oooo, kako okusna zloženka nastane iz dveh ljubkih, doma vzgojenih melancanov. Dodam ji le čebulo in paradižnik, ter nekaj začimb in ..... zvečer vsi zadovoljno predemo vsak na svojem koncu.

BREZMESNA ZLOŽENKA Z MELANCANI

Sestavine:
  • melancan
  • čebula
  • paradižnik ali pelati
  • sol, poper in ostale začimbe
  • bazilika in peteršilj
  • testenine
  • parmezan

 Melancane očistim, olupim in narežem na kockice.


 Stresemm jih v večje sito, jih nasolim in počakam, da "izpustijo vodo".

 Medtem očistim in narežem čebulo, ter jo prepražim. Dodam melancane, nekoliko podušim in dodam paradižnik oz. pelate. Začinim, pokrijem s pokrovko, ter omako na majhnem ognju kuham kakšnih 10 minut.

 Na vrtu naberem svež peteršilj, baziliko in domač feferon, ter vse skupaj na drobno sesekljam.


 Parmezan naribam.

 Vmes, ko se vse to dogaja, skuham tudi makarone. Al dente, se razume.

 Nato makarone zamešam z omako, enakomerno razporedim v pekač, potrosim s svežim peteršiljem in baziliko in na koncu še z naribanim parmezanom.

 Pekač postavim v segreto pečico in pečem približno 20 minut.

Vse smo zmazali in pomazali.

Je pa tale jed zelo prilagodljiva in uporabna tudi naslednji dan. Komur paše lahko v omako zameša tudi meso, ali pa zelenjavo po želji.

DOBER TEK!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar