torek, 29. november 2011

SLADICA "LEDENE JABOLKE"

Vsi, ki že dalj časa prebirate moje zapise dobro veste, da najraje pripravljam jedi, ki so hitro pripravljene, enostavne, predvsem pa domače. Le redko se lotim obrokov z "fancy" imeni, pri katerih na koncu nič ni na krožliku, a se dobro čuje.

Tudi tale sladica je za vse tiste, ki imamo malo, malo časa in uživamo v domačih okusih:

LEDENE JABOLKE

Sestavine:
  • 1 kg jabolk
  • 2 dcl vode
  • 100 g sladkorja
  • 2 zavitka vanilijevega pudinga
  • 1/2 žličke cimeta
  • 400 g keksov z maslom
  • sladka smetana
Jabolke operem, očistim in naribam. Ja, čiso ok je, če so jabolke, takšne male, neugledne in pikaste. So pa domače.





 Naribana jabolka pomešam s sladkorjem, cimetom in vodo.


Oba pudinga zamešam z malo vode, dodam jabolkam in vse na kratko pokuham. 5 - 10 minut.


Na dno pekača zložim plast keksov.



Preko keksov enakomerno razporedim polovico jabolčne mase. Preko zložim še eno plast keksov in še drugo polovico mase.



Zaključim s plastjo keksov.


Sladico za nekaj ur postavim v hladilnik. Ohlajeno premažem s sladko smetano.


NJAMČI!

Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar