ponedeljek, 19. december 2011

BAJADERA

Tale sladica, ki sem jo prinesla iz "gospodinjskega maratona" je požela skoraj največ navdušenja. Pa smo jo ponovili:

BAJADERA

Sestavine:
  • 30 dag kristalbega sladkorja
  • 14 žlic vode
  • 25 dag maragrine
  • 30 dag mletih orehov
  • 30 dag mletih keksov
  • 5 dag jedilne mlete čokolade

Čokoladna glazura:
  • 1dcl smetane za kavo
  • 5 dag mlete čokolade
  • 2 žlici kakava
  • žlička masla

Sladkor in vodo daš v večji lonec in pustiš, da zavre. Dodaš margarino in mešaš, da se stopi. V to dodaš mlete kekse in orehe ter dobro zmešaš. Polovico mase preložiš v drugi lonec. V prvo polovico mase zamešaš mleto čokolado in dobro zmešaš. V večji pekač nadevaš prvo polovico mase in jo zravnaš, tako da je ravna plošča. Na to maso poravnaš drugo - svetlo maso. Nato poliješ čez čokoladno glazuro in pustiš da se ohladi. Režeš lahko poljubno, na rezine ali kocke.

Jaz sem narezala na majhne kocke, tako kot bajadere.

Čokoladna glazura:
Smetano daš v lonček, segreješ, da bo vroča, dodaš mleto čokolado (ne sme vreti), na malem ognju mešaš. Ko se čokolada dobro stopi in je masa gladka, dodaš maslo in odstaviš od ognja, mešaš, da se maslo lepo stopi in se malce ohladi in počasi strjuje. Poliješ na maso v pekaču in počakaš, da se strdi.

 





 
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar