petek, 13. januar 2012

PREBIJTE LED

Vsak začetek je tažek. Tukaj ste, na začetku nečesa popolnoma novega, zmedeni, bojite se kritike, zaradi katere lahko odstopite od prvotne namere. Želite izboljšati zdravje in kondicijo in mogoče se še sami ne zavedate, kako varni ste bili v svojem neaktivnem svetu. Z vsakim tekom se bost bolje spoznali - naj tek postane del vašega življenja.

Morda se bo v vas odvijala bitka, saj vam stari način življenja ponuja neko varnost. Ko vas bo minilo začetniško navdušenje, se bo zelo težko ponovno navdušiti za tek. Na začetku se bo vedno našlo ogromno razlogov, da vam ne bo potrebno teči. Kako lahko je odnehati, ker je zunaj preveč mrzlo, ker dežuje ali sneži ali so se pojavile začetniške bolečine in vnetja. S tem se niste srečali še nikoli do sedaj in skušnjava, da bi odnehali bo velika.

Prehodno obdobje bo sicer nekoliko neprijetno, a še vedno je tu star, udoben način življenja, ki vas čaka, da se vrnete. Vendar z malo sreče lahko spoznate nove prijatelje z enakomi cilji, kot so vaši, kar vam bo seveda olajšalo pot v aktiven način življenja.

Na začetku napredek najverjetneje ne bo tako hiter, kakor bi si želeli, a s treningom ni potrebno pretiravati, saj lahko kot posledica nastopi preutrujenost, kar pa vodi v frustracije in prenehanje treniranja. A vseeno, nikoli ne obupajte! Jutri je nov dan in veliko začetnikov odneha in ponovno začne 10 do 15 krat, preden tek postane del njihovega življenja. Začetniki, ki ne pretiravajo, veliko lažje vztrajajo. Poskusite vsaki drugi dan teči ali hoditi 30 do 40 minut in videli boste, to bo postalo vaš način sprostitve in dobrega počutja.

Z napredkom boste v sebi odkrili novo moč in željo, da s tekom nadaljujete. Na začetku se vam bo morda zdelo, da ste le obiskovalec tega novega tekaškega sveta, postopoma pa se bo vaš odnos spreminjal. Navadili se boste na pozitiven, sproščujoč občutek. Telo se bo prečiščevalo samo od sebe, izboljšal se bo tudi mišični tonus.

Nekega dne bost ugotovili, da ste odvisni od teka, in da ste se iz začetnika spremenili v rekreativnega tekača.










Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar