sreda, 29. februar 2012

MOČ VOLJE

Obstaja možnost, da tečemo hitreje, dlje in bolje, kakor nam je to uspevalo do sedaj. V malem prstu imamo skrit vir moči in volje in ko ta vir pride na dan, lahko z njegovo pomočjo tečemo hitreje, hkrati pa bo tek postal zabavnejši.

Pri tem kako bomo svoje telo popeljali preko lastnih sposobnisti ima zelo pomembno vlogo naša glava. Na žalost ima večin v zvezi s tem negativne izkušnje. Ko naš um zaide iz začrtane poti delovanja, se zmedemo in pričnemo z negativnim mišljenjem. Pri teku takšni negativni dejavniki lahko povzročijo, da pričnemo verjeti, da nismo sposobni doseči zadani cilj.

Kadar sta telo in um usklajena, lahko tekmovalec doseže bistveno boljše rezultate, kot nekdo, ki je sicer boljši tekča, vendar mu primanjkuje usklajenosti telesa in uma. Um je kapitan ladje in mora biti v stalni povezavi s celotnim telesnim sistemom. Le tako je delovanje harmonično in nas vodi naprej.

Največji problem po navadi povzročajo težave, ki jih ne rešujemo sistematično. Najhujši sovražnik največkrat ni sam problem, temveč zmedenost, ki se pojavi ob tem. Če se ne osredotočimo na težave, nas le-te zmedejo, postanemo zaskrbljeni in situacija se samo še poslabša. Ko jo enkrat dojamemo, pričnemo problemom posvečati več pozornosti in jih reševati.

Definiranje problema. Ugotoviti moramo kaj nas muči. Neugodje, dolgočasje, pomanjkanje energije, utrujenost, dvom. Včasih se počutimo neprijetno in ko ugotovimo od kod izvira neugodje, se takoj bolje počutimo. Lažje je delati na specifičnem problemu, kakor na nekem splošnem občutku neugodja. Ko se naučimo prepoznavati negativne občutke, jih lahko tudi rešujemo.

Analizirajmo svoje stanje. Ko enkrat jasno vidimo problem, ponavadi najdemo tudi način za njegovo rešitev. Naučili se bomo izkoristiti tisto moč, za katero sploh nismo vedeli, da obstaja. Kljub temu vsi kdaj pa kdaj potrebujemo pomoč, zato se ne smemo obotavljati vprašati za nasvet nekoga, ki ga spoštujemo in mu zaupamo.

Reševanje problema. Že sam program dela nam da določeno samozavest. S pomočjo lastne moči in pomoči, ki jo lahko dobimo od drugih bomo pričeli reševati probleme takoj, ko se pojavijo. Če to redno ponavljamo, postanemo bolj samozavestni. Z razvijanjem sistema reševanja problemov, sami sebi dokazujemo, da lahko težave uspešno obvladujemo in imamo vse kar potrebujemo, da premagamo tisto, kar nas drži nazaj.

Moč pozitivnega mišljenja. Tako kot nas lahko naš um zavede ali zavira pri napredku, nas lahko vodi tudi k napredku. Kadar so misli negativne, se počutimo slabše, kot v resnici in smo pri teku še bolj počasni. Če je le možno razmišljajmo pozitivno in s tem ohranjajmo tempo ali pa ga še celo pospešimo in počutje se bo izboljšalo.

Mi smo kapitan ladje. Če smo realni, pozitivni in sproščeni, iz svojega telesa potegnemo največ. Kadar se med tekom pojavijo problemi - vročina, klanec, poškodbe - znamo sitaucijo realno oceniti, zaradi pozitivnega načina  mišljenja.

Če si izoblikujemo sistem, ki je najprimernejši za nas, bomo odkrili nepričakoani vir energije, ki izvira iz mentalne energije. Ko sistem prične delovati, postanemo močnejši in lažje kontroliramo situacijo, ko je to ponovno potrebno.








Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar