sobota, 31. marec 2012

AJDOV KRAPEC

Jed, imenovana narečno tudi »krópec« je okusna pogača, izdelana iz tankega sloja ajdovega testa, obloženega s skuto in kislo smetano.
Sestavine:

Testo
:
200 g ajdove moke
100 g pšenične moke
sol
2 dcl vrele vode

Premaz:
500 g skute
2 dcl kisle smetane
1 jajce
sol, po želji sladkor

Ajdovo moko poparim s slano, vročo vodo. Premešam in počakam, da se malo ohladi, nato ji primešam pšenično moko in vgnetem gladko testo. To na pomokani deski tanko razvaljam na velikost pekača. Pekač obložim s peki paprjem in nanj položim testo. Premažem s pripravljenim nadevom iz skute, smetane, jajca in sladkorja. Pečem približno eno uro na 200 stopinjah.
Pravijo, da je najboljši vroč, zato smo ga kar takoj pojedli polovico - za malico.





Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar