sobota, 5. maj 2012

NIČ NAS NE SME PRESENETITI

Vsako pomlad, sedaj že tradicionalno, poskrbim, da se v shrambi napolnijo zaloge dišečega in zdravilnega, pravega dalmatinskega žajbla, ki pozimi roma v domačo čajno mešanico ali pa ga uporabimo za grgranje pri bolečem grlu. Pravijo, da je potrebno nabirati mlade poganjke in to je sedaj. Na začetku maja. Ooo, kako so letos poganjki že veliki!!!

Zajahala sem svojega jeklenega konjička - letos prvič - si na rame obesila nahrbtnik in sem šla. Po žajbelj. Uživam ob pogledu na te barve in vonjave!















Print Friendly and PDF

1 komentar:

  1. Jaaa... žajbelj. Ti si pa pridna, da se takole odpraviš po žajbelj v Dalmacijo. Bravo!
    Meni letos iz lonca pred hišo ni pognal. Bo treba kupit novega. Prisoten je v mnogih receptih.

    OdgovoriIzbriši