četrtek, 7. februar 2013

ROŽICA ZA DOBRO JUTRO

Še malo, pa bodo na plano pokukali prvi zvončki, trobentice, žafrani in krokusi. In potem bo krenilo - ponovno bomo "krampali" po vrtu in občudovali svoje rožice. 

Dokler pa je zunaj še mraz in sneg, si lahko rožnato vzdušje pirčaramo kar doma. Kako? Spečemo si slastni kruhec - rožico.

KRUH - ROŽICA

Sestavine:
  • 70 dag moke
  • kocka kvasa
  • žlička sladkorja
  • žlička soli
  • žlička oljčnega olja
  • 1 dcl navadnega jogurta
  • cca. 2 dcl tople vode

Moko presejem v skledo, vanjo naredim jamico in noter nadrobim kvas. Posujem ga z žličko sladkorja in jamico do vrha zalijem s toplo vodo. Počakam, da kvas kipne. Nato dodam sol, olje, jogurt in preostalo vodo, ter sestavine temeljito zmiksam. 

Skledo pokrijem s kuhinjsko krpo in počakam dobro uro, da masa naraste. Nato jo ponovno premesim in razdelim na osem enakih delov. Oblikujem osem kep, ter jih v obliki rožice razporedim po pekaču. Vmes pustim malo prostora, saj kepe med peko narastejo. Oblikovani kruhec ponovno prekrijem s krpo in počakam cca 20 minut, da se segreje pečica. 

Kruhasto rožico pečem cca 45 minut na temperaturi 200 stopinj.

IZKORISTITE DELA PROSTI DAN IN SI PRIVOŠČITE DIŠEČO ROŽICO!

 

 

 
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar