sreda, 3. julij 2013

SOČNO IN SEZONSKO

Skleda sočne solate je skoraj nepogrešljiv dodatek vsakdanjega kosila. V vročih poletnih dneh, pa se zelo prileže tudi namesto kosila ali kot odlična, osvežilna in lahka večerja. 

Običajno listnato solato, lahko popestrimo tudi z raznimi dodatki. Takrat postane še boljša, bolj mamljiva, lepša na izgled in takooo okusna. Popestrimo jo z mesnimi ali morskimi dodatki, pisano zelenjavo in raznimi začimbami. Če pa nas daje velika lakota, si privoščimo okusno salato z dodatkom testenin, riža, kuskusa, ječmena ali drugih žitaric. 
Kaj pa solatne polivke? Obstaja jih mnogo vrst. Od majoneznih, smetanovih in navadnih iz bučnega ali olivnega olja in kisa. Mi imamo najraje slednje. Sočno solato s skoraj pregrešno količino bučnega ali olivnega olja.

MEŠANA SEZONSKA SOLATA

Sestavine:

  • zelena solata
  • kreša
  • paprika
  • paradižnik
  • čebula
  • feta sir
  • popečeni koščki piščančjega mesa
  • bučno olje, kis, sol


Zelenjavo očistim, operem in narežem na poljubno velike koščke, Jaz imam raje majhne kvadratke, vendar oblika sploh ni pomembna.




Dodam na koščke narezano feto in popečene kose piščančjega mesa. Sestavine premešam, začinim, ponovno premešam in postrežem z domačim rženim kruhom z orehi, ki sem ga spekla prejšnji dan.


Print Friendly and PDF

2 komentarja: