ponedeljek, 8. december 2014

KALČKI, KALČKI, KALČKI

V teh sivih, turobnih in deževnih dneh, ko nas sonček ne greje s svojimi žarki, pa se razvajamo z živahnimi, žarečimi solatami. 


NAKALJENA SOLATA

Sestavine:

  • nakaljena leča
  • nakaljen mungo fižol
  • paradižnik
  • paprika
  • zelena solata
  • feta sir
  • bučno olje
  • kis
  • sol


Nakaljeno lečo skuham in jo nekoliko ohlajeno presipam v skledo. dodam nakaljen mungo fižol, na koščke narezano papriko in paradižnik, oprano in narezano zeleno solato, ter na koščke narezan feta sir. 

Začinim z bučnim oljem, kisom in soljo, ter zmešam.

MMM, mi jo jemo kar brez kruha. Za večerni obrok že leča vsebuje popolnoma dovoj ogljikovih hidratov.









Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. Ali uporabljate kar "umeten" paradižnik iz trgovine? Tako odlično izgledajo te vaše solate, jaz pa imam pozimi tak odpor do paradižnika. Mislim pa, da se bom prav "zaradi vas" lotila kaljenja. Hvala za vse navdihujoče objave!

    OdgovoriIzbriši
  2. Doma pojemo res ogromno solat, zato se pozimi žal tudi kdaj pregrešimo in razen sezonske solate sežemo tudi po umetnem paradižniku in papriki. Saj priznam, da nimata nobenega okusa, a za popestritev jedilnika prideta prav. Lep pozdrav. Kaljenja pa se kar lotite - je zakon!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tako barvite in odlične solate:)

    OdgovoriIzbriši