četrtek, 7. maj 2015

UŽIVAJMO V VSAKEM TRENUTKU

Kljub temu, da je za dobro zdravje potrebna dobra telesna pripravljenost, je poleg telesa treba poskrbeti tudi za dušo in prav pri slednji se začno skoraj vse težave. Ljudje se v veliki večini ne znajo dobro sprostiti in uživati v življenju.

Ujemite kratke trenutke zadovoljstva: smeh otroka, vonj cvetja, poslušanje glasbe, ... če bi ovstajal recept za kakovostno življenje, bi ga prav gotovo že poznali. na žalost pa šole, v katerih bi nas naučili, kako občutiti srečo in zadovoljstvo, ni. Nekaj nasvetov je seveda zmeraj dobrodošlih. Da bi se dobro počutili v lastnem telesu, moramo najprej urediti glavo. Najprej je treba uskladiti telo in dušo, k temu pa največ lahko pripomoremo sami. 

Psihosomatske bolezni so telesne bolezni, ki so nastale zaradi duševne napetosti in preutrujenosti in jih prav gotovo lahko imenujemo bolezni moderne dobe. Če vam telo pošilja sporočila, se jih naučite poslušati in jih ne zanemarjajte. Toda preden sežete po zdravilu, si poskušajte sami pomagati. Poskušajte najti vzrok duševnega nemira. Sprostite se in začnite gledati življenje z bolj pozitivne in optimistične strani. Najdite trenutke zadovoljstva, ki so kratki, vendar za dušo najdragocenejše darilo. Otroški smeh, glasba, prijeten večer s prijatelji ali družino, dobra gledališka predstava ali morda nogometna tekma, ... Prav gotovo se boste bolje počutili. In če boste resnično znali najti te drobne trenutke sreče, se bo kvaliteta vašega življenja gotovo izboljšala. Vsak dan boste začeli bolj optimistično, težke trenutke boste premagovali veliko bolj pozitivno in počutili se boste krasno. Imejte v mislih, da je sreča dajanje in sprejemanje, je občutek, ki ga delimo z drugimi. Če imate srečo, da ste obkroženi s prijatelji in ljudmi, ki vas imajo resnično radi in vas spoštujejo v službi, družini, zakonu, ... za nobeno ceno tega ne pokvarite s svojo sebičnostjo in zaprtostjo. 

Dobimo to kar dajemo.







Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar