četrtek, 9. julij 2015

SAMOMASAŽA OBRAZA

Nekateri ste že izkoristili svoj redni letni dopusti, nekateri se pravkar namakate v toplem morju, ali pa raziskujete še neodkrite kraje, mnogi pa še čakamo, da bo končno napočila tudi naša ura oddiha in iztiskamo iz sebe še poslednje atome energije.

Dnevi pred dopustom so mnogokrat natrpani do zadnje sekunde in stresni kolikor se le da, kar se mnogokrat pokaže tudi na našem obrazu. Zato si privoščimo in dnevno posvetimo obrazu nekaj dodatnih minut.

Samomasaža obraza

Preden začnemo izvajati samomasažo obraza, kožo obraza in vratu namažimo z oljem ali mastno kremo, da bodo prsti gladko tekli po površini. Priporoča se izvajanje vaj v zaporedju od čela proti bradi (in vratu) in nazaj, zaključimo na čelu.

1. vaja – osnovno sproščanje: Kazalca, sredinca in prstanca obeh rok položimo na sredino čela tako, da se konici sredincev stikata. Z rahlimi potegi vlečemo do senc, mimo ušes in čeljustne kosti po vratu navzdol do ključnice.

2. vaja – sproščanje za oči: Sredinec položimo ob zunanji kotiček očesa in prst rahlo povlečemo pod očmi proti notranjemu kotičku očesa, nadaljujemo navzgor pod obrvjo okrog očesa, da zaključimo krog na zunanjem kotičku očesa. Sredincu se pridruži kazalec in po isti poti potujeta proti notranjemu kotičku očesa, kjer zamenjata smer in potujeta pod očesom navzven do senc in nato navzdol mimo ušesa, čeljustne kosti in po vratu do ključnice.

3. vaja – proti podbradku: Palca obeh rok postavimo pod brado in ju po robu spodnje čeljustne kosti s srednje močnim pritiskom vlečemo proti ušesom.



Boj proti gubam s telovadbo obraza

Z naslednjimi vajami bomo v pogon spravile vseh 46 mišic obraza in tako preprečile nastanek drobnih gubic.

Gubic okoli nosu se bomo znebile tako, da s sredincema gladimo kožo navzgor od kotičkov ust proti korenu nosu.

Gube na vratu bomo najlažje 'raztegnile' tako, da dlani položite na čelo, pravzaprav na obrvi. Kožo porinimo navzgor in zdržimo nekaj sekund. če med tem gledamo na tla k stopalom, vrat potisnimo navzdol proti pritisku rok.



Kaj moramo vedeti pri masaži obraza

Pritisk prstov na kožo naj bo rahel.
Ne drgnimo in ne vlecite kože!
Za masažo uporabimo bolj mastne kreme, ker se ostale prehitro vpijejo.
Začnimo na čelu, zaključimo na vratu.
Med masažo imejmo zaprte oči in ne razmišljajmo, sprostimo se.
Na koncu masaže z dlanmi rahlo udarjajmo po obrazu. To kožo poživi.







Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar