sreda, 14. oktober 2015

KAKO VEMO, DA SMO IZBRALI PRAVILNO HRANO?

Po obroku, ki pomeni pravilno izbiro, se počutimo dobro, ni nam vroče, ne občutimo utrujenosti, telo se sprosti v občutku udobja.

Če čutimo po hrani še večjo utrujenost, smo zagotovo izbrali napačno hrano, obenem smo telo še obremenili. Po napačnem hranjenju potrebujemo veliko več počitka, hkrati povzročimo določenim organom škodo, ki zaradi napačnega delovanja trpijo v funkciji in produkciji.

Napačno hranjenje po dnevni utrujenosti in dnevni izčrpanosti energije ustvarja kopičenje prebavljene hrane kot celulit – debelost in nalaganje strupov najpogosteje v črevesje, pljuča in v kožo.

Zaradi nepravilne prehrane se začne nepravilno delovanje telesa, kar se kmalu opazi kot motnja v čiščenju in iztrebljanju telesa ker zato primanjkuje energije.

Če jemo tik pred spanjem, telesu primanjkuje časa, da bi opravilo vse funkcije pred spanjem, ponoči se delovanje telesa še upočasni. Telo po obilnem večernem obroku hrano komajda prebavi in primanjkuje časa za čiščenje telesa. S takšnim načinom hranjenja smo zjutraj utrujeni, zastrupljeni in ponovno lačni, saj je telo prebavljeno hrano ponoči deponiralo v celulit ali rezervo.

Lakota je odraz pomanjkanja energije, ki jo telo rabi za zagon, ker nima moči, da bi jo presnovilo iz rezerve. Ponovno napačno hranjenje ustvarja ponovno začaran krog in še večjo utrujenost.

Trenutna sitost je samo zadovoljitev nagona hranjenja, ki ga ima žival v naravi veliko boljšega po instinktu, kot človek po razumu. Žival v naravi je vedno tisto hrano, ki jo
potrebuje in njenemu telesu ustreza.

Ljudje jemo po razumu in se nikoli ne vprašamo kaj naše telo trenutno potrebuje. V izobilju hrane, ki nam je ponujena, jemo tisto kar mislimo, da telesu najbolj ustreza po največjih možnostih.


 













Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar