ponedeljek, 14. december 2015

SAVNA ZA MLADOST IN LEPOTO

Malo se bomo še pomudili pri savni, kajti ... to je res ena super zadeva.

Star finski pregovor pravi: "Ženska je najlepša ko pride iz savne." Savnanje poskrbi za globinsko čiščenje in obnavljanje kože, resnično lahko nadomesti obisk v lepotilnem salonu. A to še ni vse. Savna zmore veliko več, kajti prava lepota in mladostni videz prihajata od znotraj. Med potenjem v savni se poveča nastajanje hormonov sreče, pospeši se izločanje presnovnih odpadkov, zato koža postane spet rožnata, sprostitev pa pripomore, da se mimične gube in trde poteze obraza zgladijo. Videti boste kot prerojeni. 

Vidnih sledov staranja ne morejo izbrisati niti hormonski pripravki niti različne kreme, losijoni ali toniki. A če jih združite z močjo narave, lahko spodbudijo naravno dano moč telesa v boju proti staranju. Savna je pri tem v veliko pomoč, saj pospešuje obnavljanje celil in krepi imunski sistem. In mimogrede spodbuja in uravnava še kožno presnovo.

Snovi kot sta holesterol in sečna kislina, so odpadni proizvodi naše presnove. Poleg tega, da se nalagajo v krvnih žilah, odločilno vplivajo tudi na predčasno staranje kože. Savnanje pomaga kožnim celicam, da se hitreje in v večji meri znebijo strupenih snovi in presnovnih odpadkov. Zato kolagneska vlakna, sestavljena iz aminokislinskih verig, ohranijo svoje želatinasto stanje ter ostanejo prožna in napeta. 

Ne moremo se sicer leviti kot kače, z rednim obiskovanjem savne pa lahko bistveno pripomoremo k obnavljanj svoje kože. Ker se temperatura kože med savnanjem zviša za 10 stopinj, je koža močneje prekrvavljena, kožna presnova pa se od dva- do trikrat poveča. To pospeši nastajanje novih celic. Zaradi potenja zgornja rožena plast koe nabrekne in odmrle kožne celice se odluščijo. Zato se število celic v globlje ležečem zarodnem sloju kože poveča - nastaja nova, sveža koža.

Prosti radikali lahko s svojimi škodljivim delovanjem celice poškodujejo ali jih celo uničijo. Koža postane mlahava in siva. Zato prištevamo proste radikale med najhujše sovražnike lepote. Za poživitev kože med obdobjem ohlajanja svoje razgreto telo poškropimo z ledeno mrzlo vodo. S tem spodbudimo nastajanje interferonov v krvi, ki so naravni lovilci prostih radikalov.

visoke temperature, kakršne vladajo v savni, delujejo kot razkužilo. Uničujejo namreč škodljive kužne klice, hkrati pa spodbujajo delovanje naravnih celic ubijalk, ki uničujejo različne bolezenske povzročitelje v koži. savna poleg tega preprečuje alergične odzive kože.






Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar