četrtek, 9. marec 2017

ODLIČEN IN ZDRAV POOBEDEK

Ajdov krapec je sladica oziroma priboljšek, ki me je očaral na prvi pogled in prvi okus. Seveda sem ga morala takoj preizkusiti in takoj je osvojil srca vseh družinskih članov. Prve verzije krapca so bile sladke, a odkar se sladkorju več ali manj poskušamo izogibati ga pečem v slani varianti. In moram priznati, da je celo boljši od sladkega.

SLAN AJDOV KRAPEC


Sestavine:


Testo:


  • 200 g ajdove moke
  • 100 g pšenične moke
  • sol
  • 2 dcl vrele vode


Premaz:


  • 500 g skute
  • 2 dcl kisle smetane
  • 1 jajce
  • sol

Ajdovo moko poparim s slano, vročo vodo. Premešam in počakam, da se malo ohladi, nato ji primešam pšenično moko in vgnetem gladko testo. To na pomokani deski tanko razvaljam na velikost pekača. Pekač obložim s peki papIrjem in nanj položim testo. Premažem s pripravljenim nadevom iz skute, smetane, jajca in soli. Pečem približno eno uro na 200 stopinjah.

Najboljši je vroč, a tudi hladen ni od muh.



Print Friendly and PDF

1 komentar: